Det er en påstand jeg har læst i en artikel og jeg tror det er rigtigt – de fleste af os har ikke ordentlig styr på HVORNÅR og til HVEM vores forsikrings- og pensionsmidler kommer til udbetaling…
Ifølge Danmarks Statistik, udgør den samlede pensionsformue i Danmark 4.000 Mia. KR. – Det er VIRKELIG mange penge.
Fordelt sådan, at mænd i gennemsnit har sparet 484.000 kr. op, mens kvinder i gennemsnit har sparet kr. 357.000 op.
OG at hele 77 % af den danske befolkning har sikret, at de har mere end den almindelige folkepension til at forsøde pensionist-tilværelsen for – når den tid kommer.
En forsikrings eller pensionsordning er BARE en almindelig aftale
Noget af det vigtigste du skal vide er, at det er en almindelig aftale du indgår.
DVS, almindelige aftalevilkår(betingelser) gælder for aftalen –
ALTSÅ, er det helt afgørende for at være sikker på –
HVORNÅR pengene kommer til udbetaling –
Og til HVEM pengene udbetales
At du har læst betingelserne og sørger for at opfylde de betingelser, der er i aftalen …
Lad mig give dig et eksempel fra en dom:
Kort fortalt:
En mand uden børn (livsarvinger) havde begunstiget sin samlever, igennem mange år, i sin livsforsikring.
Samlevende har, ifølge arveloven, ingen arveret efter hinanden uden testamente og parret her havde ikke oprettet testamente til fordel for hinanden.
I Forsikringsbetingelserne stod imidlertid, at samlevere SKULLE have oprettet testamente til fordel for hinanden, for at kunne begunstige hinanden i forsikringen.
Idet der således ikke var nogen reelt begunstiget ifølge forsikringsaftalen, blev forsikringssummen udbetalt til mandens dødsbo. En søster var eneste arving i boet efter manden, idet samlevende jo ikke har en arveret uden at have oprettet et testamente.
Dermed blev hele forsikringssummen ikke udbetalt til samleveren men til mandens søster, UANSET at det kom frem under sagen, at det havde været en VÆSENTLIGT pointe for ham, at denne søster netop IKKE skulle begunstiges overhovedet.
I dommen var der helt konkrete forhold, der gjorde sig gældende MEN det er et godt eksempel på, at forsikringer og pensioner er almindelige aftaler OG at de betingelser man har indgået aftalen på, holder.
I sidste ende kan udbetalingen ske blandt andet ved at ”læne sig op ad” betingelserne i aftalen. Derfor er det overmåde vigtigt, at du sætter dig ind i betingelserne i aftalen, så du kan rette ind efter dem. Til syvende og sidst er det jo din forsikring eller pension og den skulle meget gerne havne der hvor du ønsker det.
Vi opsparer mange penge i forsikringer og pensioner, og i de næste indlæg vil jeg fortælle dig mere om, hvem vores nærmeste pårørende er, hvordan forsikring og pensioner deles når vi skal skilles og hvad der sker med forsikring/pension når vi dør.
-til vi skrives ved igen
Knus/Anette
Mettesunivers jurist – LÆS mere om Anette HER